Mervi Koskela

p. 041 362 6587 / mervi.koskela(a)kokokeho.fi

Olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, auktorisoitu seksuaalineuvoja sekä seksuaaliterapeutti. Peruskoulutukseltani olen kätilö ja toimintaterapeutti. Vahvan terveysalan peruskoulutukseni johdosta minulla on hyvä ymmärrys hyvinvoinnin eri osa-alueista sekä terveyden edistämisestä.

Lyhytterapeuttisessa työskentelyssä minulla on ymmärrystä ja kokemusta mielenterveyden erilaisista haasteista esimerkiksi ahdistuneisuus ja mielialaongelmat, työuupumus ja elämän ilon menetys, syömishäiriöt, uniongelmat tai synnytyksen jälkeiset mielialamuutokset. Lyhytterapia voi auttaa myös äkillisissä elämänkriiseissä selviytymisessä, joissa jaksamisen tukeminen ja selviytyminen ovat aluksi keskiössä. Minulla on myös koulutusta ja työkokemusta traumojen vaikutuksesta elämään, ja niiden kanssa selviytymisen tukemisesta. 

Vahvuuksiani työskentelyssä ovat kohtaaminen ja asiakkaan kuuleminen. Työskentelyssäni käytän ratkaisukeskeisyyden lisäksi luovia menetelmiä sekä kognitiivisia lähestymistapoja.

Seksuaalineuvojana ja -terapeuttina olen sensitiivinen, empaattinen ja jokaisen erityisyyttä arvostava. Erityisosaamistani ovat esimerkiksi naisen seksuaaliterveyteen liittyvät asiat, haluttomuus, raskauden ja synnytyksen tuomat muutokset seksuaalisuuteen. Minulla on myös pitkä kokemus ja ymmärrys seksuaaliväkivallan moninaisuudesta, sen jälkeisestä selviytymisestä sekä seksuaalisuuden eheytymisestä. Myös sukupuoli-identiteettiin liittyvistä kysymykset ja autismin kirjo ovat minulle tuttuja. Lähestymistapani työskentelyssä on keho-mieliyhteyttä tukeva ja vakauttava.

Lyhyt- ja seksuaaliterapiapalvelujen lisäksi tarjoan äitiyspalveluita, joita ovat mm tukikeskustelut synnytyksen suunnittelemiseen, synnytyspelkojen lievittämiseen sekä synnytyksen jälkeisen vauva-ajan ja imetyksen tukemiseen. Kätilötyön lisäksi olen toiminut vapaaehtoisena doulana.

Ammatillinen koulutus:

2024 Psykoterapeuttiset valmiudet 30 op., Alfa Partners Academy                                                              2021 Traumafokusoitu kognitiivinen käyttäytymisterapia (tf-cbt), lapset, THL Barnahus-hanke
2021 Traumafokusoitu kognitiivinen käyttäytymisterapia (tf-cbt), lapset, THL Barnahus-hanke
2020 Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 20 op, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto
2019 Seksologian jatko-opinnot 40 op, Lapin kesäyliopisto
2017 Happiest baby-koulutus, TAMK
2015 Seksuaalineuvojan koulutus 20 ov, Peräpohjolan opisto
2015 Luovan kirjoittamisen kurssi 48h, Päätalo-instituutti
2015 Terapeuttisen kirjoittamisen ja lukemisen jatkokurssi 15h, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto
2014 Jännittäjäryhmän ohjaaja -koulutus 8h, Lapin kesäyliopisto
2002 Sosiaalipedagogiikan erikoistumisopinnot 20 ov, OAMK

Ammattitutkinnot

2011 Sosiaali- ja Terveysalan ammattikorkeakoulututkinto 210 op, toimintaterapeutti, OAMK
1996 Terveysalan ammattikorkeakoulututkinto 180 ov, kätilö, OAMK