”Lyhytterapia on mielenterveyden tukihoitoa, joka on helposti ja nopeasti saavutettavaa keskusteluapua erilaisiin elämäntilanteisiin ja ongelmiin.”

Lyhytterapia on nimensä mukaisesti lyhytkestoista apua arjen kriiseihin tai vaikeisiin tilanteisiin, jotka kuormittavat omaa jaksamista. Lyhytterapia kestää tavallisesti 1-20 tapaamiskertaa, ja jo muutamasta käynnistä voi olla apua.

Lyhytterapiassa voi purkaa mielen päällä olevia asioita luottamuksellisesti terapeutin kanssa. Se sopii sekä nuorille että aikuisille, ihan tavallisille ihmisille, jotka haluavat aukoa elämänsä solmuja hyväksyvässä ilmapiirissä. Tavallisia lyhytterapiaan tulosyitä ovat mielialamuutokset esim. ahdistuneisuus, ilottomuus tai vaikeat ajatukset. Ihmissuhdeongelmat, työuupumus tai omaan hyvinvointiin liittyvät kysymykset (esim. nukkuminen, syöminen tai muut arkirutiinit) ovat myös asioita, joita lyhytterapiassa voi käsitellä. Ratkaisukeskeisestä lyhytterapiasta on hyviä tuloksia mm. depression hoidossa.

Terapiatapaamisissa tuetaan tunteiden ilmaisua ja hallintaa sekä omien ajatusten selkeyttämistä. Tapaamisissa tutkitaan ongelmia eri näkökulmista, vahvistetaan voimavaroja ja suuntaudutaan tulevaisuuteen. Ota rohkeasti yhteyttä, jos pohdit lyhytterapian soveltuvuutta tilanteeseesi tai perheessäsi olevalle nuorelle, tai varaa aika tapaamiseen.

Lyhytterapia on omakustanteista apua, eikä se korvaa Kelan pitkäkestoista kuntoutuspsykoterapiaa.

KESÄKAMPANJA! Kesäkuussa varatuista ja ostetuista lyhytterapia-ajoista saat -10% hinnasta pois. Voit käyttää näitä edullisempia aikoja aina elokuun loppuun asti.

Mervi Koskela
mervi.koskela@nullkokokeho.fi

VARAA AIKA