UNITYÖPAJA

Riittävä yöuni on jaksamisen ja hyvinvoinnin edellytys. Unityöpajassa pääset pohtimaan unen merkitystä itsellesi sekä saat tietoa unesta, unen rakenteesta ja unen huollosta. Työpaja sisältää tietoa, itsenäistä pohdintaa sekä yhteistä keskustelua.

Unityöpaja sopii sinulle, joka olet pohtinut nukkumiseen liittyviä asioita ja haluat edistää hyvää unta. Unettomuutesi voi olla ajoittaista tai pitempi kestoista ja haluat omalla toiminnalla luoda nukkumiselle hyvät perusteet. Työpajan sisällöt perustuvat Unettomuuden lääkkeetön hoito – ohjeisiin. Unityöpajassa ei tehdä unitutkimusta tai keskitytä unihäiriöiden tunnistamiseen.

Työpajan ohjaa Mervi Koskela, joka on lyhytterapeutti, seksuaaliterapeutti, toimintaterapeutti ja kätilö. Mervi on opiskellut Uniliiton Uniryhmän ohjaajaksi, jossa perehtynyt kbt-i (cognitive behavioral therapy for insomnia) keinoihin ja lääkkeettömiin menetelmiin, joiden on todettu olevan vaikuttavia unettomuuden hoidossa.

  • AIKA: 21.1.2023 klo: 11-13.30
  • PAIKKA: Online (Google Meet)
  • HINTA: 50 € (sis. alv 24 %)
  • OHJAAJA: Mervi Koskela

Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevalla lomakkeella. Ohjaaja vastaanottaa ilmoittautumisesi, ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse ja varmistaa paikkasi. Jos verkkoilmoittautuminen ei jostain syystä ole kohdallasi mahdollinen, voit ilmoittautua suoraan ohjaajalle. Ilmoittautuminen on sitova, eikä rahoja palauteta peruutuksen yhteydessä, voit kuitenkin siirtää osallistumisen kaverillesi.

UNIRYHMÄ (6×90min.)

Uniryhmä on kuuden tapaamisen ryhmäkokonaisuus, jonka tavoitteena on parantaa oniongelmista kärsivän unta, unenlaatua ja vireystilaa. Ryhmä antaa osallistujalle tietoa, vertaistukea ja keinoja oman unen ja unihäiriön hoitoon. Ryhmän sisällöt rakentuvat Käypä hoito -työryhmän suosituksen mukaisin menetelmin.

Ryhmään osallistuminen vaatii osallistujalta motivoitumista oman arjen sekä käyttäytymisen tutkintaan ja muuttamiseen. Tapaamisten sisältöjä ovat mm. unenhuolto, omat nukkumistavat ja ratkaisut, elintavat unirytmiä tukemassa ja univalve-rytmin luominen, vireystilan merkitys unelle, unettomuuteen liittyvät ajatukset ja tunteet sekä omat arvot.

Tapaamiset ovat kahden viikon välein, ja osallistujat saavat kotiin harjoituksia ja pohdintatehtäviä unen parantamiseksi. Ryhmästä hyötyvät parhaiten ne, jotka voivat sitoutua osallistumaan kaikkiin ryhmän tapaamisiin. Ryhmä käynnistyy kun osallistujia on 4.

Ryhmässä käytetyt menetelmät perustuvat Unettomuuden lääkkeetön hoito -malliin (CBT-i). CBT-i on unettomuushäiriön ensisijainen hoitomuoto ja sen menetelmillä vaikutetaan unen säätelyyn ja unettomuutta ylläpitäviin mekanismeihin. Yli 70 %:lla CBT-i lieventää unettomuuden vaikeutta ja parantaa unen laatua (Lääketieteellinen aikakauskirja Duodecim. Unettomuushäiriön nykyhoito – unilääkkeitä vai lääkkeettä?).

  • AIKA: perjantaisin 6x: 10.3, 24.3, 14.4, 28.4, 12.5, 26.5 klo: 16.30-18.00
  • PAIKKA: Kauppurienkatu 31 A
  • HINTA: 273 € (sis. alv 24%)
  • OHJAAJA: Mervi Koskela

Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevalla lomakkeella. Ohjaaja vastaanottaa ilmoittautumisesi, ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse ja varmistaa paikkasi. Jos verkkoilmoittautuminen ei jostain syystä ole kohdallasi mahdollinen, voit ilmoittautua suoraan ohjaajalle. Luethan ilmoittautumis- ja peruutusehdot täältä.