Tervetuloa tanssi-liiketerapia työpajoihin sekä terapiaryhmään!
TANSSI-LIIKETERAPIARYHMÄ
”Tästä minä alan”
Kehoyhteyden vahvistamiseen, kehonkuvan ja omien rajojen selkiyttämiseen
” Ryhmän nimi on syntynyt asiakkaan nähdyksi tulemisen kokemuksesta. Nimessä tiivistyy alku itsensä löytämisen tarinalle. Nähdyksi tulemisen kautta, toisen hyväksyvän katseen alla, voimme kasvaa sellaiseksi kuin olemme. ”
Ryhmä on tarkoitettu yli 20-vuotiaille, jotka haluavat vahvistusta kehomieliyhteyteen, omien tarpeiden tunnistamiseen ja kehon hahmottamiseen. Ryhmä sopii ihmisille, jotka haluavat tutkia omaa liikkumisen ja olemisen tapaa, lisätä kehotietoisuutta tanssi-liiketerapian keinoin. Tavoitteena on vahvistaa ja selkiyttää kehonkuvaa ja omia rajoja. Kun tulemme tietoiseksi tarpeistamme ja rajoistamme, turvallinen yhteys muihin mahdollistuu.
Rajatietoisuus auttaa mm.:
- kehossa koetun turvallisuuden vahvistumiseen
- eheyttämään ja realisoimaan kehonkuvaa
- tunnistamaan omia tunteita ja erottamaan niitä toisten tunteista
- tunnistamaan oman jaksamisen ja kuormituksen rajaa
- tunnistamaan omia tarpeita
- ymmärtämään että omiin ajatuksiin, tunteisiin ja kehotuntemuksiin on oikeus
- sanomaan ei , ja huomaamaan asioita mille sanoa kyllä
- ottamaan vastuuta omasta kokemuksesta
- kunnioittamaan myös muiden rajoja omien rajojen hahmottamisen myötä
- tuntemaan syvempää yhteyttä muihin
Työskentely perustuu tanssi-liiketerapian menetelmiin; kehotietoisuus, läsnäolo – ja rentoutusharjoituksiin sekä ohjattuihin tanssi- ja liiketyöskentelyyn että improvisaatioon. Ryhmä sisältää mm. liiketutkimusta suhteessa tilaan, tasoihin ja aikaan (rytmi), oman kehon liikelaajuuksien ja liikelaatujen sekä kehonosien eriytyineiden ja yhteneväisten liikkeiden hahmottamista, oman kehon liikeimpulssien kuuntelua sekä kontaktia (etäisyyttä, läheisyyttä, liittymistä, lähtemistä) ryhmäläisiin sekä kehoresurssien vahvistamista. Kosketuksesta ja sen tavasta sovitaan erikseen ryhmäläisten kesken. Keho- ja liikekokemuksia jäsennetään kirjoittaen, kuvin ja keskustellen.
Ryhmä sisältää yksilöllisen alku- ja lopputapaamisen, jossa on mahdollisuus ryhmäkokemuksen yhteenvetoon. Jokainen osallistuu omista lähtökohdistaan, mitään tanssitaustaa/kokemusta ei tarvita, oleellista on kiinnostus keho- ja liiketyöskentelyyn.
ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT
- AIKA: keskiviikkoisin 27.3.24 alkaen, 8x klo: 16.30-18.00
- PAIKKA: Koskitie 19 A 1, 90500 Oulu
- HINTA: 330 € (sis.alv 10%) (8 ryhmätapaamista + yksilöllinen alku- ja loppukeskustelu)
- OHJAAJAT: Tuuli Jussila ja tanssi-liiketerapeuttiopiskelija Kaisa Pernu
Tutustu tanssi-liiketerapiaan:
Tervetuloa tutustumaan tanssi-liiketerapiaan 75 min. työpajan merkeissä, joka sisältää kokemuksellisen osuuden lisäksi lyhyen keskustelun. Jos mietit sopisiko tanssi-liiketerapia sinulle tai haluat tulla hoitamaan itseäsi kehon, liikkeen ja tanssin äärelle niin tämä hetki on sinulle. Työpaja toimii myös johdatuksena terapiaryhmään ”Tästä minä alan” mutta ei ole kyseiseen ryhmään osallistumisen ehtona. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa tanssikokemusta.
- Työpaja keskiviikkona 14.2 klo: 16.45-18.00.
- Hinta 22 € (sis. alv 10%)
Lisätiedot:
Tuuli Jussila
040 731 3755
etunimi.sukunimi@nullkokokeho.fi
Ryhmiin ilmoittautuminen tapahtuu alla olevalla lomakkeella. Ryhmän ohjaaja vastaanottaa ilmoittautumisesi, ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse ja varmistaa paikkasi ryhmässä. Jos verkkoilmoittautuminen ei jostain syystä ole kohdallasi mahdollinen, voit ilmoittautua suoraan ryhmän ohjaajalle. Luethan ilmoittautumis- ja peruutusehdot täältä.
Ryhmäläisten kokemuksia:
”Toivoin lisää hyväksyntää itseä kohtaan ja isojakin asioita oli mahdollisuus käsitellä. Toteutui enemmän kuin osasin odottaa.”
”Omien rajojen selkiytyminen, keho-mieliyhteyden löytäminen toteutui.”
”Oman kehollisuuden vahvistaminen liikkeen ja tanssin sekä ryhmän avulla. Kehotietoisuuden lisääntyminen. Toteutuivat, keskustelujen ja harjoitusten kautta.”
”Ohjaajan tieto, rauha ja joustavuus ohjata ryhmää tilanteiden mukaan.”
”Kehon rajaharjoituksissa huomaan, että rajatietoisuus tekee olon tiiviimmäksi, tuoden helpotusta. Huomaan häivyttäväni rajojani sosiaalisissa tilanteissa, jolloin häivytän niitä näin myös itseltäni, joka voi vaikuttaa minäkuvaan. Rajatietoisuus helpottaa, ettei lakkaa olemasta olemassa itselleen.”
”Ohjauksessa oli ihanasti väljyyttä, rauhaa, huomioimista, tilaa ja tukea.”