Tervetuloa Kokokehon YIN-Joogaan

Sana jooga tarkoittaa yhteyttä, millä tarkoitetaan yhteyttä itseen. Harjoituksessa yhteyteen tulevat keho, mieli ja hengitys. Joogassa harjoitellaan tulemaan tietoiseksi kehon liikkeistä, asennoista sekä hengityksestä ja sitä kautta kokemus itsestä syvenee. Tätä kautta voi tulla tietoiseksi omista tarpeistaan, mikä on itselle hyväksi ja mikä ei. Kokokehon joogassa asanat (=jooga-asennot), harjoituksen rytmi ja struktuuri valitaan jokaisen ryhmän tavoitteiden mukaan. Joogassa korostuvat kehotietoisuus, suhde itseen ja tietoisen liikkeen kokemus, joka on samalla tietoisen läsnäolon harjoittelua. Kokokehon joogassa keskitytään suorittamisen sijaan kokemiseen ja tunnusteluun.

 

TERVETULOA KOKOKEHON YIN-JOOGAVIIKONLOPPUUN!

Seuraava joogaviikonloppu 27-28.11.2021  on tasapainottava, jossa sunnuntai-illan rauhoittava harjoitus on yinjoogaa. Tervetuloa!

Yinjooga on rauhallinen ja lempeä joogamuoto, jossa herätellään lihaksia ja lihasryhmiä ympyröiviä lihaskalvoketjuja. Harjoituksessa keskitytään oman kehon tuntemusten havainnointiin painovoimalle antautuvissa asennoissa, joissa viivytään muutamista minuuteista kymmeneenkin minuuttiin.

Viikonloppu koostuu kahdesta 90 minuutin pituisesta toisiaan tukevasta yinjoogaharjoituksesta, joiden myötä annamme keholle mahdollisuuden rentoutua ja mielelle mahdollisuuden pysähtyä tähän hetkeen. Molemmissa harjoituksissa herättelemme kehon liikkuvuutta lempeästi huomioiden kaikki selkärangan liikesuunnat. Perjantain iltaharjoitus on rauhoittava ja palauttava valmistaen kehoa yöunille, lauantain aamupäiväharjoitus puolestaan on aktivoiva.

Harjoitukset sopivat niin ensikertalaiselle, kuin myös pidempään jooganneille.

Voit osallistua molempiin tai vain toiseen harjoitukseen. Molempiin harjoituksiin mahtuu kuusi osallistujaa ja turvavälit on huomioitu tilassamme. Harjoitukset toteutuvat jos osallistujia on vähintään kolme.