Tervetuloa Rauhoittavaan Joogaan 

Rauhoittava jooga -ryhmä on 8x kokonaisuus. Ryhmän toteutus ja ohjaaminen on traumasensitiivistä eli se sopii ihmisille, joilla on post-traumaattista oirehdintaa.  Ryhmätapaamisilla tehdään lempeitä liikkeitä ja asanoita (=jooga-asentoja), joiden tarkoitus on rakentaa ystävällistä ja kuuntelevaa suhdetta omaan kehoon, samalla vakauttaen kehon stressireaktiota. Joogassa keskitytään suorittamisen sijaan kokemiseen ja tunnusteluun sekä omaa hyvinvointia tukevien valintojen tekemiseen.

Tämä ryhmä on tarkoitettu ihmisille, joilla on post-traumaattista stressiä. Lisäksi ryhmä sopii myös heille, kenellä on somaattisina oireina ilmenevää stressiä, uupumusta, unettomuutta tai rentoutumisen vaikeutta. Tunnilla tehdään sekä ylivireyttä purkavaa harjoitusta, että autonomista hermostoa rauhoittavia asanoita. Ryhmässä käytetään kirjoittamista kokemuksen jäsentäjänä. Ryhmätapaamisten tarkoituksena ei ole jakaa kokemuksia ryhmän kesken. Osallistuminen edellyttää tarvittaessa rinnalla kulkevan yksilöllisen terapia- tai hoitosuhteen toisen ammattilaisen kanssa, missä voi jakaa ryhmän aikana nousseita kokemuksia kahden kesken.

  • AIKA:   22.1.2020 klo 11.30-12.30, joka keskiviikko 8x.
  • PAIKKA: Kauppurienkatu 31 A, 90100 Oulu (Pajalla)
  • HINTA: 165 € (sis. alv 10%) 8x kokonaisuus
  • OHJAAJA: Liisa Sonkamuotka (fysioterapeutti, tanssiterapeutti, joogaohjaaja)
  • ILMOITTUTUMINEN liisa.sonkamuotka(a)kokokeho.fi

Lisäinfoa traumasensitiivisestä joogasta löydät www.kokokeho.fi/traumasensitiivinenjooga

Lisätiedot ohjaajalta:

Liisa Sonkamuotka, p. 044-5737685
liisa.sonkamuotka(a)kokokeho.fi

 

Ryhmäläisten kokemuksia:

Mitä odotuksia sinulla oli ryhmään, toteutuivatko ne? :
”Odotin rauhan tunteen saavuttamista ja että oppisin itse se itselleni myös itse toteuttamaan. Odotukset toteutuivat paremminkin, kuin mitä odotin.

Mitä hyvää koit ryhmässä? :
”Rauhallinen ilmapiiri, samat asanat toistuivat, turvallinen ilmapiiri ja esteettisesti silmää miellyttävä tila”

Mitä hyvää koit ryhmässä? :
”Koin mm sen miten itse pystyn auttamaan itseäni suhteessa tyyneyden saavuttamiseksi. Tämä lähti ohjaajan ohjauksesta. Ohjaus oli ”armoa” itselle suovaa.”

”Kehon tunteiden ja vireyden tunnistaminen on minulle vielä todella hankalaa. Saan kiinni ainoastaan ääripäistä. Stressaannun vielä hieman kehoon keskittymisestä, joten menen hieman ylivireystilaan harjoituksessa. Toisaalta olo rauhoittuu pian sen jälkeen ja yleinen ylivireys on pysynyt pois arjessa joogajakson aikana. Tästä on hyvä jatkaa varovaista kehon kuuntelua.”